Maartje’s blog

Een nieuw Ma-art-je plan.

Woensdag 20 april 2022, Afnemende maan, Supermaan.
Afsluiten en transformeren.
Zaadmaan, Grasmaan, Grote Windenmaan, Roze maan.

Voor veel heidenen is de maan vrouwelijk en de zon mannelijk. Iedere volle maan, Esbat, wordt gevierd. En iedere maan heeft een eigen naam. Zo ook de afgelopen volle maan; Zaadmaan, Grasmaan, Grote Windenmaan, Roze maan.
* Het is de tijd om te zaaien en te planten terwijl het gras de wereld bedekt in groen. De perfecte voedselbron voor diverse grazers die hun jongen op de wereld gezet hebben. Het thema van deze maan is geboorte, groei, ontdekking.

Deze maan was bijzonder. Ze was een Supermaan.
* Eenย supermaanย is eenย volle maanย die groter en helderder opkomt dan gewoonlijk. Ten gevolge van deย elliptische baanย van deย maanย rond deย aardeย varieert de afstand van de aarde tot de maan doorgaans tussen ongeveer 357.000ย km en 406.000ย km, gemiddeld 384.450ย km. De kortst mogelijke afstand bedraagt 356.400ย km.

Aardse cycli.
Het leven staat bol van cycli. De seizoenen die elkaar opvolgen. De dag en nacht. Het leven en de dood. Generaties die elkaar opvolgen. Water; regendruppels verdampen en vormen tot wolken die vervolgens weer zo vol worden dat er weer regen ontstaat. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Voor de volle manen geldt dit ook. We hebben als mensheid het letterlijk de maanden genoemd. Iedere maanstand heeft haar eigen kracht. Dat is niet zomaar een bedacht iets, het is een feit. De maan is sowieso zeer belangrijk voor de aarde. Zonder maan bestaat Aarde niet zoals we haar nu kennen. Maan zorgt voor bijna 70% voor de getijdenbeweging (Zon neemt de rest voor zijn rekening). En wat dacht je van de vrouwelijke cyclus? – Naast dat feit is er nog veel meer dat Maan doet zodat het leven op Aarde bestaan kan zoals ze dat nu doet. –

Maanfases
Nieuwe maan, donkere maan, – rust en plannen – inspirerend
Met toenemende maan – groei – creatieve actie
Met volle maan – bloei – realisatie
Afnemende maan – afsluiten – transformatie

Groei, geboorte, ontdekking. – Ik ben een heleboel nieuwe plannen aan het smeden. Tijdens de vorige maanfases, nieuwe maan, toenemende maan en volle maan, heb ik inspiratie gekregen, ideeรซn gemaakt en bedacht hoe ik het kan realiseren. Nu zit ik in de afsluitende fase. Binnenkort zal ik laten zien wat ik bedacht en gemaakt heb. Hint: Het heeft te maken met hekserij, het altaar en reizen. Owja, en natuurlijk met mijn eigen creatieve tekenstijl. Tot snel!

* Tekst komt van Samen in de heksenkring van Yreen Petra, Wikipedia.

Heb jij geen sociale media accounts?

Laatst kreeg ik de vraag van een kennis of ik ook nieuwsbrieven deelde. Nee, tot op dit moment deed ik dat niet. Tegenwoordig heeft zo’n beetje iedereen een account op Instagram, Facebook, Twitter etcetera. Ik heb gekozen voor Instagram en Facebook omdat mijn doelgroep veelal gebruik maakt van deze sociale media.
Toch kan ik mij voorstellen dat het prettig is om, los van deze sociale media, mij te kunnen volgen en berichten te krijgen wanneer ik iets nieuws te vertellen heb.
Daarom ben ik nu begonnen met een blog.

Gewoon via http://www.ma-art-je.com te volgen.